Troubleshoot.InstallPath/nl

From Shareaza Wiki
Jump to: navigation, search

Contents

Oplossen van installatie locatie probleem

Opschonen computer register

Als je een bestaande Shareaza installatie hebt, dan zal het installatie programma je geen optie aanbieden om een andere locatie te kiezen wanneer je wilt upgraden of herinstalleren. Als de locatie niet meer bestaat omdat je bijvoorbeeld de harde schijf hebt verwijderd zal de installatie mislukken. Het programma deïnstalleren zal ook niet werken.

Een mogelijke oplossing is het verwijderen van de volgende registersleutels als ze bestaan:

  • 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Shareaza_is1'
  • 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Shareaza'


Als je niet weet hoe je het register moet bewerken volg dan de volgende stappen: ga naa Start > Uitvoeren > type "regedit" zonder aanhalingstekens en druk op OK/Enter. Denk eraan dat het register het hart van Windows is, maak dus eerst een reservekopie.

Daarna kun je het installatieprogramma weer starten en heb je de mogelijkheid om de locatie te kiezen.

Installeren met parameters

Een andere oplossing is het uitvoeren van het installatieprogramma met parameters: ga naar Start > Uitvoeren > type <DownloadMap>\Shareaza_2.x.x.x.exe /DIR="<MapShareaza>" en [Enter] Vervang <DownloadMap> met de map waarin het installatieprogramma staat, bijvoorbeeld: C:\Downloads; vervang Shareaza_2.x.x.x.exe met de naam van het installatieprogramma; vervang <MapShareaza> door de map waarin je Shareaza wilt installeren, bijvoorbeeld: C:\Program Files\Shareaza).

Gebruik een oude versie

Een derde oplossing is het installeren van een oudere versie. Als je nog nooit Shareaza hebt geïnstalleerd en de eerste oplossing werkt dus niet, probeer dan eerst een oude versie te installeren. Als dat lukt, installeer daarna de actuele versie. Oudere versies zijn hier beschikbaar.