Options.Library/nl: Difference between revisions

From Shareaza Wiki
Jump to navigation Jump to search
Line 23: Line 23:
== Veilig te openen ==
== Veilig te openen ==


Voor filesoorten die hier niet aangegeven staan, zal Shareaza om een bevestiging vragen of je de file wilt openen of niet. De filesoorten die hier staan aangegeven bevatten hoogstwaarschijnlijk geen virussen. Maar dit is definitief geen garantie dat niets in deze lijst je computer kan aantasten. Je zult een [[AntiVirus|toegewijde anti-virus]] moeten installeren om veilig te zijn. Dit geldt vooral als je een uitvoerbaar bestand (.exe) download.
Voor bestandstypes die hier niet aangegeven staan, zal Shareaza om een bevestiging vragen of je het bestand wilt openen of niet. De types die hier staan aangegeven bevatten hoogstwaarschijnlijk geen virussen. Maar dit is geen garantie dat iets in deze lijst je computer niet kan aantasten. Je zult een [[AntiVirus|anti-virus programma]] moeten gebruiken om veilig te zijn. Dit geldt vooral als je een uitvoerbaar bestand (.exe) download.


== Nooit delen ==
== Nooit delen ==

Revision as of 15:25, 13 December 2013

Opties Bibliotheek

Opties

herinner de mappen weergave Shareaza onthoudt hoe een map is bekeken. Zoiets als kleine plaatjes (thumbnails) bekijken of de gedetailleerde versie ervan door het aan te klikken.

Bewaak bibliotheekmappen Als dit aangevinkt is, bekijkt Shareaza je bibliotheekmappen op veranderingen. Het ziet of je een file erin gestopt of eruit gehaald hebt. Als dit niet aangevinkt is, dan moet je in de bibliotheek het commando “Scan” gebruiken om Shareaza de veranderingen naar de map te laten maken.

Toon anderen mijn bestanden Als dit aangevinkt is, dan kunnen andere gebruikers in je mappen die je deelt, bladeren. Niemand zal het leuk vinden als je deze mogelijkheid uitschakelt. Het biedt ook geen extra veiligheid als je het uitschakelt.

Snel hashen Shareaza zal, mits dit is aangevinkt, de files in je bibliotheek sneller doornemen, maar het vereist meer CPU-capaciteit gedurende dit proces. Dit kun je uitzetten. Vanuit Home (Ctrl+H) kun je ook toegang krijgen tot deze optie.

Recente files

Shareaza houdt een lijst bij van je meest recente downloads, welke worden weergegeven in de bibliotheek. Hier kun je aangeven hoeveel files je wilt bewaren en voor hoelang. Je kunt de lijst ook opruimen door op “Wis geschiedenis” te klikken.

Veilig te openen

Voor bestandstypes die hier niet aangegeven staan, zal Shareaza om een bevestiging vragen of je het bestand wilt openen of niet. De types die hier staan aangegeven bevatten hoogstwaarschijnlijk geen virussen. Maar dit is geen garantie dat iets in deze lijst je computer niet kan aantasten. Je zult een anti-virus programma moeten gebruiken om veilig te zijn. Dit geldt vooral als je een uitvoerbaar bestand (.exe) download.

Nooit delen

Uitgebreide lijsten worden hier nooit gedeeld. Als je er bij voorbeeld zeker van wilt zijn dat jouw Microsoft Word files niet per ongeluk worden gedeeld, kun je hier eerst doc aanklikken en vervolgens op toevoegen. De weggelaten filesoorten die hier zijn weergegeven, zullen nimmer in je bibliotheek gestopt worden en zijn ‘onzichtbaar’ voor Shareaza. De filesoorten die je zélf aan de lijst toevoegt zullen voor jou zichtbaar zijn in je bibliotheek (maar ze worden in blauw aangegeven als niet gedeeld), maar niet gedeeld of prijsgegeven worden (en dus, geheel onzichtbaar en onbekend voor anderen).

Hier collecties opslaan

De map waar Shareaza de gedownloade Collections opslaat.


De volgende instelling bestaat niet meer in Shareaza 2.1.1.0

Filter objecten door grootte Uitgelegd door Mike: Het betekent “behandel ieder .avi file as een VIDEO file, zelfs als het niet met video XML metadata benadert is”.

De reden is dat sommige klanten zoals BearShare XML metadata niet aanmoedigt (en misschien nog steeds niet?) in hun zoekresultaten, dus als je naar een videobestand zocht dan zullen al je BearShare-resultaten uitgefilterd worden omdat geen van hen een video metadata heeft. Wanneer de optie is gemachtigd, dan zal Shareaza de filegrootten vergelijken met de lijstengrootten in elke schemadefinitie en het soort metadata die kant herleiden.

Doorgaans zou je altijd mee willen doen, denk. Behalve in een echt perfecte wereld waar iedereen metadata aanmoedigt.